امکانات و زیر ساخت ها

تاسیسات و تجهیزات عمومی مورد نیاز شهرک:

برای راه اندازی مجموعه ای در ابعاد شهرک فناوری صنایع نوین اصفهان، طیف گسترده ای از انواع لوازم، تجهیزات، تاسیسات و ماشین آلات مورد نیاز خواهد بود که بسیاری از آنها توسط واحدهای مستقر تامین و مورد استفاده قرار خواهد گرفت. برخی نیز به عنوان تاسیسات و تجهیزات پایه ای از طرف شرکت شهرکهای صنعتی تامین خواهد شد. اینگونه تجهیزات پایه ای بیشتر به زیر ساخت های شهرک مربوط بوده و از همان ابتدای شکل گیری شهرک وجود آنها ضروری است. به طور مثال تاسیسات و تجهیزات مرتبط با تامین و توزیع آب و برق و گاز و تلفن و اینترنت و شبکه های رایانه ای و همچنین تاسیسات وتجهیزات مرتبط با سیستم های گرمایشی و سرمایشی ساختمانها و شبکه و جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهرک را می توان از اینگونه تاسیسات و تجهیزات محسوب نمود.

 سیستم آبرسانی

سیستم آبرسانی در شهرک از ۳ قسمت تشکیل شده است.

 *‌ آب بهداشتی

آب مصرفی جهت مصارف بهداشتی است که از تصفیه فیزیکی ، شیمیایی ، میکروبی چاه عمیق تامین خواهد شد .

– آب بهداشتی پس از خروج از مخزن ذخیره و سیستم تصفیه فیزیکی و شیمیایی توسط شیرهای فشار شکن و لوله های پلی اتیلن سخت به شبکه توزیع آب بهداشتی سایت پروژه متصل می

گردد.

– مصارف آب بهداشتی براساس مصرف روزانه حدود ۱۰۰ لیتر در روز و برای ۳۰۰۰ نفر در طول روز و ۵۰۰ نفر ساکن در طول شب ( شامل پرسنل سرایدار، نگهبان و معدود کارکنان مستقر در واحدها) افراد حاضر این سایت بالغ بر۳۵۰ مترمکعب در شبانه روز می شود.

 * آب آبیاری و آب صنعتی

مصارف شستشوی کارگاه ها، مصارف سیستم گرمایش و سرمایش موتورخانه ها ، پس از تصفیه محدود فیزیکی (رسوب نشینی در مخزن ذخیره آب) خروجی از چاه عمیق تامین می شود.

– آب آبیاری و آب صنعتی توسط لوله های پلی اتیلن از مخزن ذخیره فوق الذکر تامین و پس از فشار شکنی تا حدود ۵ آتمسفر در شبکه آبیاری و صنعتی سایت توزیع می شود.

– برای ۱۱ هکتار فضای سبز شامل چمن کاری، درخت کاری حدود ۵۵۰ مترمکعب در روز آب در ماههای گرم سال مورد نیاز می باشد که با افزودن حدود ۱۰۰ مترمکعب جهت مصارف موتورخانه ها و هواشور کارگاه ها و شستشو، مصارف آبیاری صنعتی حدود ۶۵۰ مترمکعب در روز به صورت تخمینی برآورد می شود. این آب با فشار حدود ۵/۴ اتمسفر در شبکه محوطه این سایت درون لوله های پلی اتیلن سخت جریان دارد و این لوله در زیر عمق یخ زدگی در زیر خاک مدفون می شود.

 * آب آتش نشانی

مصارف آب آتش نشانی از چاه عمیق و مخزن ذخیره اصلی آب تامین خواهد شد.

– در این پروژه آب پس از برداشت از چاه عمیق در مخزن ذخیره واقع در تراز ارتفاعی ۱۷۱۰ متر ذخیره و توسط لوله های فولادی سیاه بدون درز مطابق DIN 2448 و یا لوله های پلی ایتلن سخت به محل پروژه هدایت می شود تا به شبکه اطفاء حریق توزیع شود.

– ظرفیت هیدرولیکی آب آتش نشانی این پروژه براساس عملکرد همزمان دو هیدرانت محوطه و دو جعبه آتش نشانی حدود ۱۲۵۰GPM ( گالن در دقیقه) برآورد می شود.

 تصفیه خانه آب:

برای تعیین میزان آلودگی غیر مجاز میکروبی آب چاه ، مقدار ذرات معلق، کدورت آب ، سختی آب (کربنات کلسیم و کربنات سدیم- hardness ) و دیگر املاح محلول در آب شامل کلر، آهن، منگنز و… ، نیترات، نیتریت لازم است، آب چاه آنالیز میکروبی، فیزیکی و شیمیایی شود تا در خصوص تصفیه این آب جهت مصارف بهداشتی، تجهیزات و تمهیدات مورد نیاز تعیین شود.

در تصفیه خانه آب، آب چاه پس از ته نشینی در مخازن ذخیره توسط لوله ها به فیلتر شنی و فیلتر کربن فعال ( در صورت نیاز ) هدایت می شود تا نسبت به حذف ذرات معلق و بوی نامطبوع احتمالی آن اقدام شود جهت حذف مواد میکروبی لازم است به این آب هیپوکلرید کلسیم در قبل از ورود به مخزن ذخیره و پس از تصفیه فیزیکی (فیلترهای شنی) تزریق می شود (کلریناسیون آب). تصفیه خانه آب به محیطی با مساحت تقریبی یک تا دو هزار مترمربع نیاز دارد. در صورت نیاز به تصفیه آب، این تصفیه خانه در ضلع شمال غربی سایت در محدوده سایت پروژه در نظر گرفته خواهد شد.

 هدایت ، جمع آوری و تخلیه آب های سطحی محوطه

آب باران ساختمان ها و آب های محوطه، توسط ترنچ های کنار خیابان و یا کانیوها توسط داکت های بتنی و یا لوله های پلی اتیلن با شیب مجاز به مسیل های خارج از سایت هدایت می شود.

 سیستم هدایت ، تخلیه و تصفیه فاضلاب بهداشتی و صنعتی

 *فاضلاب صنعتی

فاضلاب صنعتی خروجی از آزمایشگاه ها و کارگاه ها به جهت امکان آلوده بودن به مواد شیمیایی خاص و ترکیبات روغنی به صورت جداگانه از ساختمان های مربوطه به بیــــرون از ساختمــــان هدایت و به یک مخزن ذخیره (Septic Tank) مجاور ساختمان مذکور جاری می شود. تا در نهایت توسط خودرو به خارج از این سایت انتقال می یابد.

 * فاضلاب بهداشتی

فاضلاب بهداشتی ساختمان ها توسط لوله های چدنی و یا لوله های پلی پروپلین به بیرون از ساختمان هدایت و در محوطه با شیب حدود ۱% توسط لوله های پلی اتیلن فاضلابی مدفون در خاک به ضلع جنوب غربی سایت به تصفیه خانه فاضلاب هدایت می شود. در محوطه در هر ۵۰ الی ۱۰۰ متر طول لوله و یا در محل اتصال انشعابات منهول دسترسی فاضلاب در نظر گرفته می شود. تصفیه خانه فاضلاب از نظر تراز ارتفاعی در پائین ترین تراز محوطه قرار می گیرد. محل تصفیه خانه فاضلاب در یک گوشه سایت و در مسیر باد غالب جهت هدایت بو و آلودگی های فاضلاب به خارج از محوطه در طرح پیش بینی می شود.

– با توجه به اینکه آب مصرفی بهداشتی ساختمان های سایت حدود ۳۵۰ مترمکعب در روز برآورد می‏شــود، فاضلاب بهـــداشتی تولید شده این مجموعه اداری و رفاهی بالغ بر ۳۱۵ مترمکعب در روز می باشد. تصفیه خانه فاضلاب به علاوه محدوده مشجر اطراف تصفیه خانه دارای مساحتی حدود سه تا چهار هزار مترمربع می باشد. آب تصفیه شده خروجی از این سیستم فاضلاب می تواند از سایت به بیرون هدایت شود و یا اینکه در سیستم آبیاری سایت مورد استفاده قرار گیرد.

 سیستم های گرمایش و سرمایش

با توجه به اینکه ساختمان های مراکز تحقیقاتی، رفاهی خدماتی، اداری، آموزشی و… به صورت همزمان ساخته نمی شود، ساخت موتورخانه مرکزی جهت تامین گرمایش و سرمایش ساختمان های فوق الذکر موجب صــرف هزینه اولیه بسیار بالا و عدم کاربری مناسب می باشد. لــذا بهترین گزینه تعبیــه موتورخانه های مستقل برای نواحی چهارگانه واقع در سایت پروژه می باشد. این نواحی که هر یک می تواند یک موتورخانه جدا داشته باشند عبارتند از:

– موتورخانه مجموعه اداری و ساختمان های مدیریت

– موتورخانه مجموعه رفاهی خدماتی

– موتورخانه مراکز تحقیقاتی متمرکز

– موتورخانه مراکز تحقیقاتی تخصصی شامل : آزمایشگاه و کارگاه ها

به عبارتی هر یک از این چهار مجموعه مساحتی بین ۱۰ تا ۲۰ هزار مترمربع (مفید و غیر مفید) خواهد داشت که موتورخانه های مستقل هر یک به حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ مترمربع فضای تاسیساتی نیاز خواهد داشت. در هر یک از موتورخانه های مذکور تعدادی دیگ آبگرم، چیلر، منابع کویلی آبگرم مصرفی، پمپ های سیرکولاتور آبگرم و آب سرمایشی، برج های خنک کن ( در فضای روباز )، سختی گیر و… مستقر خواهد شد.